Κοινότητα Αποφοίτων

Athens Coaching Institute – Alumni

Οι απόφοιτοι του Athens Coaching Institute μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, εμπειρίες, γνώσεις, θέσεις για το Coaching και την ανάπτυξη του κλάδου αυτού σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Κοινότητα Αποφοίτων είναι για όλους εμάς στο Ινστιτούτο, μια ευκαιρία συνάντησης και συνεργασίας, ανταλλαγής ιδεών και ανάπτυξης. Σκοπός της Κοινότητας είναι:

  1. Η διατήρηση της σχέσης με το Coaching, την Εφαρμοσμένη Ψυχολογία. Η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η απόκτηση γνώσεων, πρακτικής εμπειρίας και η ενημέρωση σε θέματα έρευνας και τεκμηρίωσης.
  2. Η δικτύωση εντός της κοινότητας. Η επικοινωνία με άλλους απόφοιτους, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και η αλληλοϋποστήριξη στην πορεία επαγγελματικής ανάπτυξης.
  3. Στη δικτύωση με το κοινό. Η επικοινωνία του προφίλ και του έργου κάθε αποφοίτου στην ελληνική και κυπριακή αγορά.
  4. Η αυτοβελτίωση και συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της.

Δράσεις και μέσα ανάπτυξης της Κοινότητας

Για την επίτευξη του σκοπού της, η κοινότητα υλοποιεί τις εξής δράσεις και αξιοποιεί τα παρακάτω μέσα:

  1. To ηλεκτρονικό περιοδικό: Athens Coaching Magazine”.
  2. Online συναντήσεις συζήτησης και peer coaching.
  3. Online εργαστήρια συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD).
  4. Διοργάνωση ημερίδων.
  5. Πρόσκληση ειδικών εκτός κοινότητας για συνεντεύξεις, ομιλίες, σεμινάρια.

Μέλη της κοινότητας και δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις. 

Στην Κοινότητα συμμετέχουν αποκλειστικά απόφοιτοι των προγραμμάτων εκπαίδευσης του AthensCoaching Institute. Η Κοινότητα είναι αυτόνομη ωστόσο λειτουργεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Athens Coaching Institute που παρέχει τα υλικοτεχνικά μέσα για την ανάπτυξή της και το πλαίσιο Ηθικής & Δεοντολογίας. Οι δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από αποφοίτους του Ινστιτούτου. Στις online συναντήσεις, τα εργαστήρια peer coaching και συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά απόφοιτοι του Ινστιτούτου. Σε ημερίδες και πρωτοβουλίες ανοιχτές στο κοινό που οργανώνει η Κοινότητα, η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή στην Κοινότητα Αποφοίτων καθώς και οποιαδήποτε δράση της, είναι εντελώς δωρεάν και δεν συνεπάγεται κανενός είδους οικονομική συναλλαγή με το Athens Coaching Institute ή το κοινό.


Φόρμα Εγγραφής στην Κοινότητα